Farkas Anyagvizsgálat

A NAH által NAH-1-1766/2018 számon akkreditált vizsgálólaboratórium.

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Cégünk egy családi, műszaki anyagvizsgáló vállalkozás. 1989-ben egyéni vállalkozásként (hiánypótló) anyagvizsgálati próbatest készítő tevékenységgel indult. A gyártott, illetve épített műszaki berendezésekre és építményekre vonatkozó minőséget megkövetelő törvényi keret, a megjelenő szabványok és előírások vezérelte megrendelői igény alakította ki az 1990-es évek közepére a jelenleg is működő anyagvizsgálati profilt.

Alaptevékenységünk a hegesztett kötések, tanúsító szakértő felügyelete mellett készített, szabványos méretű technológia vizsgálati (eljárásvizsgálati), hegesztő- és hegesztőgép kezelőket minősítő próbadarabok és ezek alapanyagainak roncsolásmentes és roncsolásos vizsgálatai. Erre alakítottuk ki a laboratórium épületét, az eszközparkot és a vizsgáló személyzet képzését, a megszerzett gyakorlatát, jártasságát és hozzáállást. Több laboratórium végez egyebek mellett ilyen vizsgálatokat, mi csak a fentieket csináljuk.

Idővel, az egyre bővülő megrendelői igények a vizsgálati profilt is bővítették (lásd a Kezdőlapon), de továbbra is csak beszállított mintadarabokat vizsgálunk.